Kovács András


+36-20-997-2579
cugelbandi@gmail.com

 


 

Rólunk

 

 

Kovács András vagyok, a de l’Ami Gris kennel alapítója.

Gyerekkorom óta kötődöm az állatokhoz, elsősorban a kutyákhoz. 6 éves voltam, amikor testvéremmel megtaláltuk az első kutyánkat, Rosszcsontot. Ő egy tacskó keverék szuka volt, aki nagyon sok élményt, örömöt okozott a családunknak a 13 velünk töltött éve alatt. Rendkívüli intelligenciája, kötődése és engedelmessége tette „A KUTYA” cím birtokosává.

1999- ben Tahitótfaluba költöztünk és úgy döntöttünk, hogy veszünk magunknak egy nagytestű, rendíthetetlen kutyát. Olyat szerettünk volna, aki ha kell, őrzi és védi otthonunkat, de akkor sem kell kennelbe zárni, ha vendégek jönnek, mert intelligenciájával különbséget tud tenni az élethelyzetek között. A FLANDRIAI PÁSZTORKUTYA (bouvier des flandres) mellett döntöttünk.

Kertvárosi Lógos Ebro került a családunkhoz, aki 13 évig élt velünk. Maximálisan megfelelt az elvárásainknak. Őrzőnk, hű barátunk volt és ösztönösen tudta, mikor mi a dolga.

Közben egy kóbor kutya miatt kapcsolatba kerültem a Szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesülettel és önkéntesük lettem. Számos gazdára váró kutya fordult meg nálunk, ideiglenes befogadóként segítettünk gazdához szerencsétlen sorsú ebeket. Volt, aki beugrott a kapunkon és itt maradt. Füli a szomszédból költözött át és nem ment haza. Ő jelenleg is velünk él, immár 8 éve.

A menhelyen nagyon sok tapasztalatot szereztem, nagyon sok kutyába szerettem bele (általában domináns kanokba). A menhely vezetőivel, dolgozóival a mai napig baráti viszonyban vagyok és hálás vagyok, azért, amit a kutyákért tesznek.

Ahogy teltek az évek, egyre jobban összecsiszolódtam Ebróval, összebarátkoztam más buvigazdákkal és láttam, hogy az Ő kutyáik is hasonlóan nyugodtak, de ha szükséges robbanékonyak. Megbízható társak és megvesztegethetetlenek. Ezen tulajdonságok miatt döntöttem úgy, hogy veszek még egy bouviert.

2009. augusztus 3-án született Amy od Citovského mlyna egy cseh tenyészetben. Elhatároztam, hogy vele már komolyan fogok foglalkozni. Kutyaóvodában, kutyaiskolában szép eredményeket értünk el, nagyon büszke vagyok rá! Az igazi szerelem a terelés lett! Úgy érzem, ezzel tudom legjobban kiaknázni a kutya képességeit. Terelés közben kiélheti az ösztöneit, miközben folyamatosan az irányításom alatt van. Kiállításokon is számos sikert értünk el vele. Amy rendkívüli munkakedvével, hűségével és vidámságával megörökölte Rosszcsonttól az „A KUTYA” címet. 

Amy és kölykei nagyon sok örömet hoztak a család életébe, honlapunkon főleg Őket mutatjuk be!

Néhány barátomnak nagyon sokat köszönhetek:

Oldal Annamáriának, hogy megismertette velem a bouvier vonalakat, a kiállításokon a felvezetést, baráti támogatást.

Hicsák Anitának Amy és Ebro fantasztikus felkészítését a kiállításokra.

Szarvas Petrának, Hann Juditnak és Kiss Gábornak a terelésben nyújtott sok segítségért.

Hogy a kutyával közösen okosodhattunk Árkosi Nórinak és a Népszigeti kutyasuli oktatóinak.